Translate!

divendres, 1 d’octubre del 2010

sortint de Brasil...

Volia fer un sortint de brasil. Aquest gran (gegant país) que m’ha acollit durant 4 setmanes. Han estat unes vacances meravelloses. Puc dir que en tant de temps no m’he avorrit ni un moment. La veritat es que no ser per on començar...

Començaré pels primers dies (com es degut). Vam fer uns dies a Rio de Janeiro. Ciutat immensa, preciosa, té “morros” que son turons molt verticals per tota la ciutat, així, els barris s’infiltren entre aquests morros com si de rierols es tractés. Rio té molta costa i la zona nord i centre està més orientada al port industrial, al aeroport i hi ha alguns clubs amb velers, que estan més arrecerats. La zona sud està formada per tres grans (molt grans) platges que són Copacabana, Ipanema i Barra (a la altra banda de les muntanyes. Tot preciós. Puges a una muntanyeta i veus sempre tota les altres bandes de la ciutat.

Després del rollo urbanístic, jejeje. Parlaré del menjar. M’agrada el sistema que tenen a tot brasil de prendre cerveses amb els amics. Sempre hi ha una botella de 600 ml (més fluixa que les de aquí) i tothom té un gotet. Et vas servint, veus, demanes més. Si no hi ha els “chop” que són canyes també bones. A les empanadilles grans els hi diuen “pastel” i posen gambes ("camarón", volando voy!) o carn o formatge o super gambes, o mil coses mes. Delicioses.

També una cosa bona que hi ha al Brasil és sistema de menjar “rodijo”. Que pot ser de carn, pizzes o de lo que es vulgui. Tu pagues un fixa i no paren de sortir cambrers de la cuina i tu pots agafar lo que vulguis de les safates. També hi ha el sistema per pes. Que hi ha un bufet i agafes el que vulguis i després pagues el pes. A part de estratègies d’agafar menjar car, bo i que pesés poc (ex: peix), sempre m’emocionava i agafava de tot una mica que feia un plat monstre.

Faré unes breus descripcions de Brasília i Sao Paulo i ho deixaré amb mil coses mes explicar. Vaig agafar un autobús de sis hores entre Rio de Janeiro i Sao Paulo. En el viatge s’anava per una carretera que nosaltres diríem nacional i els paisatges eren els mateixos morros de Rio tot molt verd i quan excavaven la muntanya era feta d’argila roja i feia un contrast bonic. Com que no tenen xarxa de trens, la majoria d’autobusos són de qualitat i molt amples i còmodes.

Sao Paulo. Vaig estar quatre dies i al primer dia ja havia fet tot el turista que podia fer. Ciutat immensa, desmesurada, la sensació és de les ciutats futuristes “cutres” com de Blade Runner o el Quinto Elemento. La ciutat és rica, més que el resta de brasil, i els serveis funcionen molt bé. Jeje excepte la única oficina de turisme que tenia que entrar a un bar, pujar al primer pis i allà hi havia un noi que no sabia res! Jajaja surrealista. Crec que haig de tornar a Sao Paulo però coneixent algú i així hem mouré amb més gràcia i segur que té un doble forro meravellós.

I ja per acabar Brasília, el campament base i casa de la família del Marçal. Brasília és un oasis al mig del desert. Desert total (bé, mata). Fa 30 graus sempre i una humitat que estava en el 10%. És una ciutat administrativa. Només hi han funcionaris del estat i la gent que treballa per aquests funcionaris del estat. És una mica xocant la divisió forta que hi ha. Jo per caminar o agafar l’autobús ja feia coses rares per els funcionaris, que van en cotxe tot el dia. És una ciutat estranya. Tot i això he conegut gent meravellosa i he estat acollit com un ambaixador. Jajaja.

Moltes gràcies Brasil!

2 comentaris:

  1. Nene!
    supongo que ya saliste, no llamé, pero desde aquí te deseo suerte en el camino!

    ResponElimina
  2. Me alegro mucho que te haya gustado tanto mi país!!
    Espero que posamos hacer un otro viaje como este otra vez!!

    Un buen camino!!
    Saludos de tu amigo que ya te echa de menos!

    ResponElimina